GUUS BENING 2018

De Hofbogen in Rotterdam vormden ooit de toegang tot het in de oorlog vernietigde station Hofplein. Een groot deel van dit spoorwegviaduct van rond de eeuwwisseling ligt er tegenwoordig verwaarloosd bij. De uitdaging van dit ontwerp was het vinden van een herbestemming die van de hofbogen een levendige historisch element in de stad kan maken. Hierbij is niet alleen gekeken naar de ruimte onder de bogen maar ook naar het voormalig tracé boven op de bogen. In het ontwerp voor de herbestemming is er plaats voor publieke functies onder de bogen en woningbouw boven op de bogen. De nieuw toegevoegde woningbouw is uitgevoerd in een moderne, maar aansluitende stijl. Speciale aandacht is er voor de terugkeer van het voormalig Café Loos dat voor de oorlog in het Hofplein station zat.

Locatie

Rotterdam

Opdracht
TU Delft, Bouwkunde

Soort

Herbesteming, Schetsontwerp

Jaar

2013

Project PDF

Hofbogen