GUUS BENING 2018

Dit studieontwerp is naar aanleiding van de sloop van de Pelgrimskerk in den Bosch in 2014 voor de bouw van een appartementencomplex. Hierbij is een bijzonder historisch gebouw met een unieke gevel verloren gegaan. In het schetsontwerp ontwerp word een mogelijkheid onderzocht om een vergelijkbaar programma op deze locatie te plaatsen met behoud van de beeldbepalende gevel. In de geschiedenis van het gebouw is er al eens eerder een zeer ingrijpende verbouwing geweest waarbij gevel en interieur aangepast zijn. De sporen hiervan waren nog goed te zien door kleurverschillen in het metselwerk. In het ontwerp word er een nieuw bouwblok geplaatst binnen de bestaande muren van het gebouw waarbij de voorgevel ongewijzigd blijft maar er een uniek nieuw gebied ontstaat achter de gevel.

Locatie

Den Bosch

Toedracht
Studie ontwerp

Soort

Herbesteming, nieuwbouw

Jaar

2015